News-Piper

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ....

Ευχάριστα είναι τα νέα για αρκετές κατηγορίες αναπήρων, μιας και η Εθνική Συνομοσπονδία κατάφερε να μην υποβάλλονται σε εξετάσεις από τις Υγ...


Ευχάριστα είναι τα νέα για αρκετές κατηγορίες αναπήρων, μιας και η Εθνική Συνομοσπονδία κατάφερε να μην υποβάλλονται σε εξετάσεις από τις Υγειονομικές Επιτροπές, όσοι πάσχουν από πολύ βαριές και μη αναστρέψιμες νόσους.
Θα πρέπει ν΄ αναφερθεί ότι κάθε τρεις και λίγο τα άτομα με αναπηρία καλούνται να παρουσιαστούν ενώπιον των Υγειονομικών Επιτροπών, ούτως ώστε να αποφασιστεί αν θα παραταθεί η σύνταξη αναπηρίας που λαμβάνουν ή το
παραπληγικό επίδομα.
Η εξέλιξη αυτή, λοιπόν, είναι θετική, μιας και πολλά άτομα με βαριές αναπηρίες αποφεύγουν τη βάσανο των εξετάσεων.
Πρόκειται, λοιπόν, για τις εξής παθήσεις: 1. Σύνδρομο Down-αυτισμός-υψηλού βαθμού νοητική στέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, 2. Ακρωτηριαστικές βλάβες άνω ή κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, 3. Φωκομέλειες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, 4. Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μετά από μεταμόσχευση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και 5. Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
Ο γραμματέας των “Ποπολάρων”, Γιάννης Γρέκας, ανέφερε στην “Ημέρα” ότι όσοι πάσχουν από τις παραπάνω ασθένειες θα παίρνουν επ΄ αόριστον τη σύνταξη ή το επίδομα και θα χρειάζεται να περάσουν μόνο μια φορά από την Υγειονομική Επιτροπή.
Ταυτόχρονα, τόνισε πως αν οι Υγειονομικές Επιτροπές δεν εφαρμόζουν τα όσα αποφάσισε η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ, τότε θα πρέπει να πηγαίνουν στο γραφείο του σωματείου, προκειμένου να παίρνουν την σχετική εγκύκλιο και να την προσκομίζουν στις αρμόδιες αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χρόνιο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας είναι και η έκδοση κάρτας αναπηρίας, ούτως ώστε τα μέλη της να μην ταλαιπωρούνται από τις συνεχόμενες εξετάσεις των Υγειονομικών Επιτροπών.
Τέλος, περισσότερα για το σημαντικό αυτό θέμα αναφέρονται στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας “Η Φωνή των Ποπολάρων”.

Follow us


item