News-Piper

Βάσια Παναγοπούλου: " Αισθάνομαι ότι έχω υποστεί βιασμό"

Τον τρόμο και την αγωνία έζησαν οι ηθοποιοί της παράστασης "Κόρπους Κρίστι", όταν ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το θέατ...


Τον τρόμο και την αγωνία έζησαν οι ηθοποιοί της παράστασης "Κόρπους Κρίστι", όταν ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το θέατρο "Χυτήριο" χθες (Πέμπτη) το απόγευμα, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου αλλά και του θεατρικού "αιρετικού" έργου.

Το εξαγριωμένο πλήθος κρατώντας λάβαρα και σημαίες, φώναζε πως "ένας είναι ο αρχηγός, ο Ιησούς ο Ναζωραίος και όχι ο Αντίχριστος Εβραίος" και απειλούσαν ότι "θα κάψουν" το θέατρο, το οποίο ανήκει επιχειρηματικά στην ηθοποιό Βάσια Παναγοπούλου.
Η παρουσία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ απέτρεψε τυχόν έκτροπα και οι συγκεντρωμένοι, λίγες ώρες αργότερα, αποχώρησαν ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα για την ημέρα της επίσημης πρεμιέρας της παράστασης, που έχει ορισθεί για την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.
Το πρωί της ίδιας ημέρας,όπως διαβάζουμε στο fthis.gr πολίτες είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για την ακύρωση της παράστασης για προσβολή και βλασφημία στο Χριστό και τα Θεία και όχι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, όπως ανέφεραν κάποια δημοσιεύματα.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λίγες ώρες, σημειώνει ότι δεν έχει προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης εις βάρος των συντελεστών της παράστασης και πως προβαίνει σε αυτή τη διευκρίνιση προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης.
Ωστόσο, η Ιερά Σύνοδος έχει χαρακτηρίσει το έργο "βλάσφημο άκρως δυσφημιστικό για το θεανδρικό πρόσωπο του Χριστό»  εκφράζοντας συγχρόνως και τη "λύπη της για τη νοσηρή" όπως τη χαρακτηρίζει "φαντασία των συγγραφέων του".
H Βάσια Παναγοπούλου στην οποία ανήκει επιχειρηματικά το εν λόγω θέατρο, περιέγραψε όσα έζησε, σε ανάρτηση στη προσωπική της σελίδα στο Facebook:
ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΥΤΗΡΙΟ

Related

showbiz 2422750943995286437

Follow us


item