Πέντε χρόνια κρίσης πέρασε ο γάμος του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού, καθώς φιλικά πρόσωπα της πρώην Σταρ Ελλάς αποκάλυψαν ότι το γυαλί είχε ραγίσει από το 2009, μέχρι που το ζευγάρι αποφάσισε οριστικά να χωρίσει!

Η ανακοίνωση του Πέτρου και της Τζένης για το φινάλε στον γάμο τους μπορεί να ξάφνιασε πολλούς, για τους γνωρίζοντες τα του ζευγαριού, όμως, ήταν μία δυσάρεστη εξέλιξη που απλά περίμενε την κατάλληλη αφορμή για να «σκάσει».
«Η Τζένη τότε (σ.σ. το 2009) ήταν αποφασισμένη να χωρίσει. Είχε συμβεί κάτι πολύ σοβαρό και της ήταν δύσκολο να το διαχειριστεί. Είχε φύγει για το Παρίσι για περίπου έναν μήνα με την πρόφαση ότι είχε δουλειές με την εταιρεία καλλυντικών που είχε τότε, αλλά στην πραγματικότητα έφυγε για να σκεφτεί και να αποφασίσει τι θα κάνει στη ζωή της και αν αντέχει να ζήσει χωρίς τον Πέτρο», εξηγεί φίλη της, ενώ άλλη, γνωστή στύλιστρια, συμπληρώνει: «για ένα μεγάλο διάστημα η Τζένη έπαιζε θέατρο για τα παιδιά. Και τα είχε καταφέρει τέλεια γιατί κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα. Πολλά βράδια κοιμόταν στο σπίτι της μαμάς της και το πρωί ξυπνούσε νωρίς, έτρεχε στο σπίτι στη Φιλοθέη πριν ξυπνήσουν τα παιδιά, τα ετοίμαζε για το σχολείο και έφευγε ξανά. Δεν ήθελε να αντιληφθούν ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι τα βράδια δεν μένει με τον μπαμπά τους».
Η συμμετοχή της Τζένης στο «Next Top Model» ήταν η διέξοδος που έψαχνε, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι φίλες της: «ήθελε να κάνει κάτι να ξεφύγει και ειδικότερα κάτι που θα της τόνωνε τη γυναικεία αυτοπεποίθηση και το ηθικό. Αυτό είχε ανάγκη. Να της λένε ότι είναι ωραία, παρόλο που δεν είναι από τις γυναίκες που έχουν ανάγκη την επιβεβαίωση. Συμβαίνει όμως και το κατανοώ. Γι’ αυτό δέχτηκε να πάει στην εκπομπή και το πήρε και τόσο σοβαρά».
Γιατί δεν χώρισε πριν από πέντε χρόνια το πάλαι ποτέ ζευγάρι;
Σύμφωνα με όσα λένε φιλικά τους πρόσωπα, αφενός υπάρχει αγάπη μεταξύ τους και, αφετέρου, το μοντέλο – παρουσιάστρια δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση τα παιδιά τους, αλλά και να τα στερήσει έστω κι ένα λεπτό από τον Πέτρο!
Η κρίση στην εταιρεία του Πέτρου Κωστόπουλου έκανε την κρίση στον γάμο να… ξεχαστεί, καθώς το κέντρο βάρους μετατοπίστηκε στο οικονομικό «τσουνάμι» που ερχόταν. Μάλιστα, η Τζένη πολλές φορές κρυβόταν από τα παιδιά και έκλαιγε, ενώ αυτό ήταν το κίνητρο και για τους δύο για να αποδεχθούν την πρόταση του ΑΝΤ1 και να είναι στο «Dancing On Ice».
Μετά τον χωρισμό κι αφού βρέθηκαν μαζί στη Μύκονο με αφορμή τα γενέθλια του γιού τους, οι πρώην σύντροφοι επέστρεψαν στην… καθημερινότητά τους: η Τζένη βρίσκεται μόνη της στην Πάτμο για να συνεχίσει τις διακοπές της και ο Πέτρος παρέμεινε στο νησί των ανέμων για να συνεχίσει τις δικές του, μαζί με τον γιό και την μία από τις κόρες του.
Όσο για το τι τους οδήγησε στο διαζύγιο, παρά το ότι η κρίση στον γάμο είχε κοπάσει;
«Η Τζένη και ο Πέτρος έπεσαν κι αυτοί στην παγίδα του να μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα. Όπως τα περισσότερα ζευγάρια. Αν το είχαν καταλάβει εγκαίρως, θα είχαν προλάβει τον χωρισμό», λέει άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά και στους δύο. «Αν μιλούσαν έστω και μια φορά αληθινά μεταξύ τους... Εκτός κι αν το κάνουν τώρα...», συμπληρώνει.