News-Piper

Πέθανε ο δημοσιογράφος Bar Bar, Κώστας Παναγιωτόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός Bar Bar, κατά κόσμον   Κώστας Παναγιωτόπουλος , ένας από τους δημοσιογράφους που έγιναν γνωστοί γ...

Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός Bar Bar, κατά κόσμον Κώστας Παναγιωτόπουλος, ένας από τους δημοσιογράφους που έγιναν γνωστοί για τα καυστικά τους κείμενα.

Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος είχε γεννηθεί στην Τήνο και σπούδασε Νομικά. Στα 18 του χρόνια είχε τιμηθεί με βραβείο διηγήματος.  Εργάστηκε αρχικά στην εφημερίδα Ελευθερία, ενώ σταδιοδρόμησε και στην Ιζόλα, στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων-Διαφήμισης και στην οργάνωση συνεδρίων. Το 1977, το βιβλίο Βαρβάρα, Βίος Και Ξυπολιτεία (εκδ. Καστανιώτη) έγινε μπεστ σέλερ με τη βαρβαρική διάλεκτο που καθιέρωσε, ανοίγοντάς του τον δρόμο για να γράψει κι άλλα βιβλία, αλλά και να συνεργαστεί με θεατρικές παραγωγές και επιθεωρήσεις.
Άφησε το «στίγμα» του και στο ραδιόφωνο, όπου, μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με την Σαπφώ Νοταρά και την Μαίρη Αρώνη, ενώ έγραψε και σε περιοδικά, όπως τα Ταχυδρόμος, Ένα, Οικονομικός Ταχυδρόμος και Λοιπόν.

Related

media 7242707607710216499

Follow us


item