News-Piper

«Έφυγε» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Σε ηλικία 99 ετών πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός   Κωνσταντίνος Μητσοτσάκης , τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν εκ...

Σε ηλικία 99 ετών πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτσάκης, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή στη μία μετά τα μεσάνυχτα, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της οικογένειάς του.
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 31 Μαΐου, στις 15:00, στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, την Πέμπτη.
Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είχε ετοιμάσει εδώ και χρόνια την τελευταία του κατοικία, στην περιοχή Αργουλιδές, σε βράχους που υπάρχουν κοντά σε ένα μικρό νεκροταφείο. Στο ίδιο σημείο έχει ταφεί και η σύζυγός του, Μαρίκα, που «έφυγε» στις 6 Μαΐου του 2012.
Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρει πως «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αφήνει, ως κορυφαίος πολιτικός ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Στίγμα το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα δημοκρατικά ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καθώς και η υπεράσπιση της Πατρίδας υπό όρους έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης».
Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα» και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε στο Twitter «καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής και της Κρήτης. Τα συλλυπητήρια μου σε οικογένεια και φίλους»

Related

news 3353817459330173221

Follow us


item