News-Piper

Πέθανε η Καίτη Παπανίκα

Σε ηλικία 75 ετών, νικημένη από τον   καρκίνο   τον οποίο «πάλευε» εδώ και περίπου οκτώ χρόνια, άφησε την τελευταία της πνοή η   Καίτη Παπ...

Σε ηλικία 75 ετών, νικημένη από τον καρκίνο τον οποίο «πάλευε» εδώ και περίπου οκτώ χρόνια, άφησε την τελευταία της πνοή η Καίτη Παπανίκα.

Η γνωστή ηθοποιό σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποφοίτησε με άριστα. Διδάχτηκε την υποκριτική από σημαντικούς δασκάλους όπως την Κατίνα Παξινού, την Άννα Συνοδινού, τον Θάνο Κωτσόπουλο, τον Δημήτρη Μυράτ, τον Λυκούργο Καλλέργη, την Ελένη Χαλκούση και τον Αλέξη Σολωμό. Παράλληλα σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο ωδείο Αθηνών. Μαθήτρια ακόμη πήρε μέρος σε φεστιβάλ απαγγελίας ποίησης στο Παρίσι, βραβεύτηκε και κηρύχθηκε επίτιμος δημότης.
Πρωοεμφανίστηκε στο θεατρικό σανίδι το 1964 και έγινε ευρύτερα γνωστή από την ταινία του 1968 Μια Ιταλίδα Στην Κυψέλη, πήρε μέρος σε περισσότερες από πενήντα ταινίες, δράματα, κωμωδίες και περιπέτειες και τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της στην ταινία Άντε Γειά του Γ. Τσεμπερόπουλου. Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όταν εξελέγη δημοτική σύμβουλος στη Νέα Φιλαδέλφεια, πήρε την απόφαση να δίνει τον μισθό της σε άπορες οικογένειες του δήμου.

«Με την αρρώστια αυτή, τον καρκίνο, παλεύω από το 2009. Δεν θέλω να αναφέρω ούτε το όνομα… Όχι, τον θάνατο δεν τον φοβάμαι. Δεν θέλω όμως να ταλαιπωρηθώ. Το παλεύω και θα το παλέψω μέχρι τέλους. Άλλωστε, όλοι από κάτι θα πεθάνουμε. Είτε λέγεται καρκίνος, είτε άλλη αρρώστια…. Του άρεσε, φαίνεται, το σώμα μου και έμεινε μέσα. Στην ουσία, πηγαινοέρχεται η αρρώστια μου. Η δική μου η αρρώστια είναι σε δύσκολα σημεία. Ασ’ τα, μην τα ψάχνεις. Γράψε ότι περνάω την αρρώστια μου με αισιοδοξία. Προσεύχομαι συνέχεια, έχω κάνει τάματα, αλλά -το κυριότερο- βοηθάω όσο μπορώ αδυνάτους, για να μου το επιστρέψει ο Θεός σε υγεία», δήλωνε, τον περασμένο Οκτώβριο, στην εφημερίδα Freddo, η ίδια.

Related

showbiz 2414335248115142038

Follow us


item